Iz PU zadarske su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koje se sumnjiči za tešku krađu.

Naime, 22- godišnjaka i 21-godišnjaka se sumnjiči da su 20. kolovoza ove godine u Viru, provalili u ugostiteljski objekt. Tamo su ukrali metalni sef s novcem, čime su trgovačkom društvu, u čijem je vlasništvu objekt, pričinili materijalnu štetu od više tisuća eura.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda iz PU zadarske obavili su pretragu doma i drugih prostorija koje osumnjičeni 22-godišnjak koristi na virskom području. Tamo je pronađen dio otuđenog novca.

Također su poduzimanjem daljnjih operativnih mjera na području mjesta Petrčane, pronašli odbačeni ukradeni metalni sef, kojeg su počinitelji nakon provale bacili pri odlasku prema zagrebačkom području U sefu je pronađen manji dio novca, kao i poslovna dokumentacija te ključevi i dr.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.