Upravo jedan od spasitelja, koje je i ovo ljeto na bazenu Kolovare angažirala gradske ustanova Zadarski sport, pomogao je 10-godišnjaku koji je nastradao nakon što mu je na rame sa skakaonice skočio drugi kupač.

- Oni su ga izvukli iz mora, zvali Hitnu službu i taj nemili događaj zapisali u dnevnik rada, ispravio je ravnatelj te ustanove Željko Žilavec naš navod kako nema spasiteljske službe koja bi mogla spriječiti te i takve događaje sa skakaonice

- Meni je iskreno žao što je došlo do tog nemilog događaja, kazao je ravnatelj Žilavec svjestan da je skakaonica uvijek bila mjesto potencijalne opasnosti. Na sreću, ovo ljeto bio je je samo taj nesretni skok koji je koštao 10-godišnjeg Zadranina.

Nakon što je skakaonice obnovljena, ona je ove godine hit među djecom. Iako na oznaci upozorenja piše zabrana za sve osim za treninge iz klubova skokova u vodu, nju nije lako provesti. Takvu odluku bi trebalo donijeti u Gradu Zadru koji je vlasnik objekta a iz koje su nadležni itekako promovirali „kultnu skakaonicu" s vlastitim primjerom iz rane mladosti.

Kada je početkom ljeta otvorena skakaonicu, odmah se primijetilo da su platforme klizave. - Tražili smo i izvođači su izbrusili podlogu da ne bude klizava, kazao je Žilavec.

Kako spriječiti njihove igre od kojih je uočena ona da kad jedan skoči a drugi odmah uleti u morsku pjenu od njegovog skoka. - To je najopasnije, ističe ravnatelj Žilavec, koji upozorava i na odgovornost roditelja koji bi morali kontrolirati djecu na kupanju.

I do sada je bilo pokušaja da se uspostavi kontrola nad skakaonicom, tako što je stavljan lanac ili su micale skale za penjanje na trojku. Ali skakanje u more je bilo i ostat će potencijalna opasnost od lomova, invalidnosti pa do oduzetosti. 

Nažalost, događa se i među profesionalnim skakačima kao što je bilo na ovotjednom EP za juniore u Rijeci kada je poljski skakač udario glavom u toranj. U jednom sličnom incidentu na bazenu u Budimpešti prvi koji je skočio u pomoć,  bio je zadarski skakač Matej Nevešćanin.