Dom zdravlja objavio je natječaj za stalno radno mjesto liječnika - pedijatra. To je kontinuirani natječaj, kazala je ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek, koja ne očekuje da bi se netko mogao javiti kao i na dosadašnje natječaje. Ovaj je objavljen 23. kolovoza. Taman kada je dr. Nevena Švorinić najavila svoj otkaz. Njoj otkazni rok teče do 7. rujna.

Roditelji djece su konačno najavili prosvjed podrške zbog tektonskog poremećaja u primarnoj pedijatrijskoj zaštiti u subotu 9. rujna na Trgu.

To sve još uvijek nije dovelo do uklanjanja uzroka činjenici da je Dom zdravlja ostao bez pedijatra. Iako je to postala nacionalna tema, premda su se oglasilo i nacionalno udruženje pedijatara, županijski pročelnik Marko Kolega još nije povukao inzistiranje na posebnom dežurstvu kako bi se pomoglo pedijatrima u Bolnici. Štoviše, nakon što je negirao da Županija to financira, on je u javnost izašao s informacijom od dodatnih 1.000 eura za mjesečno dežurstvo.

Ono bi trebalo početi kada ga Dom zdravlja ugovori s HZZO-om, rekla nam je jučer ravnateljica Bek. Raspored dežurstava je napravljen. Na njemu je devet pedijatara koliko ih ima u mreži. Dvoje je zbog toga definitivno otišlo iz sustava: dr. Martina Mikecin i dr. Švornić, dok je dr. Damir Letinić otišao na bolovanje. Dr. Tereza Tičić je dala otkaz u Domu zdravlju i još nije otvorila svoju ambulantu koja bi trebala imati ugovor s HZZO. Dvije pedijatrice su u niskom startu za mirovinu, odnosno jedna već ima uvjete za u nju otići. Ostala su dvojica pedijatra, dr. Ivica Glavan i dr. Željko Čakarun, koji teško da će pristati na nemoralnu ponudu iz Županije i prijetnje kaznom. Već su to rekli na sastanku s Kolegom - neće dežurati u Bolnici ni pod cijenu otkaza.