Povodom 30. godišnjice utemeljenja Općine Poličnik, jučer je održana svečana sjednica na kojoj su se svi govornici složili kako Općina Poličnik predstavlja simbol poslijeratne obnove i razvoja Zadarske županije te kako priča o njezinom razvojnom uspjehu nadilazi granice Zadarske županije.

U prilog tome idu podatci koje je naveo načelnik Davor Lončar, koji pokazuju kako se na području Općine bilježi rast broja stanovnika od 7 posto. Isto tako, rast stambenih jedinica od 30 posto, ali i rast broja zaposlenih. Poslovne zone Općine zapošljavaju 1670 ljudi, što je rast od 6 posto.

U sklopu slavljeničkog programa Općine, podijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima.Položeni su vijenci te zapaljene svijeće kraj središnjeg križa kod crkve sv. Nikole u Poličniku i to u spomen na poginule branitelje.

Nadalje, otvoreni su radovi na komunalnoj strukturi u stambenoj zoni Grabi, a položen je i kamen temeljac na gradilištu buduće zgrade trgovine namještaja Mömax, koja je dio austrijske grupacije XXXLUTZ, čiji je dio i Lesnina, koja je otvorila veliki trgovački centar u jednoj od poslovnih zona Općine Poličnik - Murvica.

Otvorena je nova zgrada tvrtke Vagner servis, koja se nalazi u Gospodarskoj zoni Murvica jug te vrijedi 3 milijuna eura. Uzvanici su posjetili i nove pogone tvrtke Zadar aluminij, u koju je uloženo oko 7 milijuna eura.