Povremeni beskućnik iz Zadra dobio je stambeno rješenje za sljedeću godinu dana nakon što ga je Općinski sud u Zadru kaznio zatvorom zbog prijetnji koje je telefonski upućivao svom ocu.

Ovaj 30-godišnjak je u prosincu prošle godine majci poslao glasovnu poruku kojom je htio zastrašiti oca. "Alo, ja ne mogu dati, danas je Sv. Nikola, sad sam sa treninga i sa posla, dobit ćete poklon, ili mu reci da ću sve stući, sve što ima, od kućice do auta, do stana, sve i onda ću ja otići ležati na robiju i to je to, samo neka mi proba te spike tamo, sa svojom sestrom se zavadija, sad da mene svađa sa mojom sestrom, ubit ću ga, ja ću ga ubiti onda!".

Tri dana kasnije poslao je novu poruku: "Slušaj ovako, ne pomognete mi sad sa stanom, doći ću tamo, prvo ću ti zapaliti cili stan, a onda ću ti se obisiti na zgradi, eto čisto da znaš". To je i kod majke i kod oca izazvalo osjećaj straha, ugroženosti i nesigurnosti da će izrečenu prijetnju doista i ostvariti, zbog čega je podignuta optužnica te je mladić osuđen na zatvorsku kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora.

U svojoj obrani iznio je da je bio isprovociran jer ga je otac izbacio iz kuće, da ga otac maltretira cijeli život i da nema svoje ništa. Te prigode zapravo kupio je poklon sestri i javio majci da dođe po to, ali majka nije htjela i tada je on to rekao. Također je naveo kako im je rekao da će zapaliti stan, da bi oni vidjeli koliko mu je teško, jer ne može više živjeti sa beskućnicima.

Sud je procijenio da je njegova prijetnja bila ozbiljna, kao olakšavajuću okolnost cijenio je priznanje, a otežavajuću raniju osuđivanost. Kako je jedan dio već odradio u pritvoru, ostaje mu „odslužiti" još oko godinu dana zatvora. Također mu je izrečena mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.