U svibnju je građevinska inspekcija zatvorila gradilište pristupne ceste koja se bez dozvole probila s Puta Stanova na prostoru namijenjenom sveučilišnom kampusu. 

Pronašli su i očekivanog naručitelja radova - Nacionalnu zakladu civilnog društva koja je vlasnik zgrade pretvorene u Impact centar s parkiralištem do kojeg je trebala voditi ova cesta. Ona je pod okriljem noći pretvorena u vatrogasni put. Tu i tamo se skine traka, pa se podigne ali još uvijek postoji oznaka građevinske inspekcije o zabrani radova.

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid na navedenoj lokaciji te je utvrđeno kako se taj vatrogasni pristup gradi bez izvršne odnosno pravomoćne građevinske dozvole. Obustava građenja provedena je zatvaranjem gradilišta postavljanjem posebnog službenog znaka na gradilište te je investitoru doneseno rješenje kojim se nalaže uklanjanje bespravno izgrađene građevine. Postupanje građevinske inspekcije je u tijeku, navodi se u službenom odgovoru iz Državnog inspektorata.

Investitori su, doznajemo dobili rok od tri mjeseca u kojem mogu legalizirati taj vatrogasni put ili sve vratiti u prvobitno stanje.