Svako misto svoje feštu ima - zapjevao je sinoć Mladen Grdović na vrhuncu tradicionalne Virske fešte na kojoj je proslavljen Dan Općine Vir 29. kolovoza i spomendan Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika otoka Vira.

Razloga za slavlje i feštanje bilo je još: na Svečanoj akademiji Općine Vir obilježena je i 30. godišnjica osnutka Općine Vir. Danas je Općina Vir jedna od najuspješnijih i najpoznatijih jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

- Sve što je napravljeno na otoku posljednjih 20 godina, dokazuje kako su Virani dobro i mudro birali svoju političku vlast - kazao je potpredsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Željko Šoša, precizno ilustrirajući razloge ubrzanog razvoja Općine Vir tijekom protekla dva desetljeća. Kada kompliment za odrađeni politički, komunalni i infrastrukturni posao na otoku dođe iz redova dugogodišnjih političkih suparnika, kao u slučaju HDZ-ovog potpredsjednika Županijske skupštine, onda te lijepe riječi svakako imaju posebnu težinu.

- Vir je danas sinonim za socijalnu politiku i demografski rast bez sličnog primjera u Republici Hrvatskoj. Vir je također sinonim za turističku destinaciju i obiteljski turizam, dok je sadašnjost našeg otoka obilježena infrastrukturnim projektima goleme civilizacijske vrijednosti - kazao je načelnik Općine Vir Marino Radović.

Prije nego je na pozornicu Virskog ljeta stupio legendarni Mladen Grdović, publiku je zabavljao sjajni zadarski bend Rockatansky. A onda je došao Mladen, požalio se da je voda užasno piće, najavio ponovno dobivanje vozačke dozvole za dva tjedna i, naravno, razgalio srca Virana i virskih gostiju svojim vječnim hitovima.