Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je zimski red letenja koji će se primjenjivati od 29. listopada 2023. do 30. ožujka 2024. godine.

Planirano je povećanje broja letova za 11.8 posto uz 13.6 posto više sjedala, dok će zrakoplovi Croatia Airlinesa u zraku provesti 12.353 sati, obavljajući 9474 leta s ukupno 970.644 sjedala, piše portal Croatian aviation.

Ukratko, u zimskom redu letenja 2023./2024. uvode se nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

S ukupno 23 međunarodne linije nacionalni avioprijevoznik povezat će sedam domaćih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta te istovremeno izvršiti obvezu povezivanja Hrvatske domaćim linijama iz Zagreba za Split, Dubrovnik, Pulu i Zadar te također letove između Pule i Zadra.

Novost je svakako izravni međunarodni let Zadar - Münchena, koji će prometovati utorkom i subotom, dakle dva puta tjedno.

Zimski red letenja ove godine vođen je i činjenicom da je u tijeku proces zamjene flote, dok će nacionalni prijevoznik u svakom trenutku nastojati odgovoriti na potrebe tržišta i zahtjeve putnika, promptno obavještavajući javnost o svim novostima u redu letenja, ukoliko do njih dođe.