Nije samo obnova zgrade stare tehničke pridonijela novom i neusporedivo ljepšem izgledu tog dijela povijesne jezgre Zadra već je oplemenjivanje građevine zelenilom,  pravi je hortikulturni šok.

Sveučilište u Zadru kao nositelj investicije, u odnosu na prijašnje stanje gdje je uz sami ulaz bilo nešto zelenila, tražila je da se cijeli okoliš ukrasi. Taj posao u lipnju su preuzeli Nasadi koji su iskoristili vrijeme prije kiše za sadnju. Ostala im je samo strana zgrade u Ulici Bartula Kašića uz koju sutra planiraju zasaditi stabla.

Na stranici Nasada su objavili kako su posađene biljke:
Cupressus sempervirens Totem, Acer palmatum, Loropetalum, Carex oshimensis, Photinia serrulata, Ginko biloba. Vreste su to čempresa, javora, ginka.

A tek kada trava za koji dan nikne, to će biti pandam obližnjem parku Jarula kojeg Nasadi održavaju na najbolji mogući način.

 U lipnju će vizura tog zelenila dobiti crveni kontrast, najavili su iz Nasada čaroliju koju stabla mogu imati uz onu svoju prirodnu funkcionalnost koja je u nekim drugim projektima obnove uništena - a to je hlad.

Primjeri toga su Poljana Šime Budinića na koju će sutra staviti suncobrane umjesto da su napravili mjesta za nove platane ili neka druga stabla. O nogostupu uz City Galleriju da i ne govore svi oni koji prolaze užarenim asfaltom nakon što je 9 stabala moralo nestati jer je došla biciklistička staza na pješačkom pločniku.

Uređenej Muraja kao šetnice jedini je svijetli primjer  hortikulturnog ukrašavanja javnog prostora u  režiji Grada Zadra.