Župan Božidar Longin sa suradnicima prvog dana nove školske godine posjetit će osnovnu i srednju školu u Obrovcu.

Posjet Osnovnoj školi Obrovac (Bana J.Jelačića 13) predviđen je za 8,30 sati, a Srednoj školi Obrovac za 9,00 sati. Matičnu Osnovnu školu u Obrovcu pohađa ukupno 87 učenika od kojih je 14 prvašića, a Srednju školu 85 učenika od kojih je 28 upisalo prvi razred srednje škole (5 gimnazijalaca, 10 ekonomista, 13 instalatera kućnih instalacija). Obje školske zgrade pretrpjele su materijalnu štetu u poplavama koje su proljetos pogodile područje Obrovca. 

Iz Grada Zadra najavljeno je da će gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima na prvi dan škole obići učenike OŠ Stanovi.

Od ove školske godine počinje se provoditi eksperimentalni program cjelodnevne nastave u 62 osnovne škole, a u njega će, prema podacima MZO-a, biti uključeno 12.373 učenika. Među njima je i OŠ Novigrad čiji se učenici, učitelji i roditelji već dani pripremaju za ovu inventivnu promjenu.

Projekt čiji je cilj izjednačavanje mogućnosti obrazovanja za sve učenike i podizanje znanja koje je ispod europskog prosjeka eksperimentalno će se provoditi iduće četiri godine i odnosi se na učenike od prvog do osmog razreda. Od 2027., kada se škole izgrade i budu spremne za rad u jednoj smjeni, trebao bi ući u sve škole. Plan je da učenici u odabranim školama provode više vremena tamo, uz jaču satnicu pojedinih predmeta, nove predmete te dodatne aktivnosti, uključujući pisanje školske zadaće.

Cjelodnevna nastava trebala bi donijeti potencijalnih prednosti, uključujući dublje razumijevanje gradiva, više vremena za individualiziranu podršku učenicima i raznolike izvanškolske aktivnosti.