U zadarskim školama danas je sretan dan - učenici se vraćaju u školske klupe. Najradosniji su svakako prvašići, kojih je u zadarskim školama ove godine 876. Za razliku od drugih gradova koji doživljavaju „bijelu smrt", u Zadru je zadnjih godina broj u porastu, pa makar i za simboličnih 12 učenika ove godine. Ukupno će u zadarskim osnovnim školama sjediti oko 7 tisuća djece.

Gradonačelnik Branko Dukić sa svojom pratnjom sudjeluje na svečanosti u OŠ Stanovi, koja je uredila veliku kuhinju za kuhanje i serviranje toplih školskih obroka. Ovaj cilj, kao i nastava u jednoj smjeni, postavljen je pred cijelo hrvatsko školstvo, a pročelnik Joso Nekić vjeruje da će u Zadru on biti ostvaren.

- Cilj nam je doći do kvalitetne kuhane prehrane za svako dijete, da to ne bude samo forma. Nama je za rad u jednoj smjeni potrebno još pet škola, država će osigurati velika sredstva tako da ćemo u sljedećih nekoliko godina postići taj veliki cilj, najavljuje Nekić.

Prvašiće su u školama dočekali njihovi stariji kolege, a kako je taj doček danas izgledao u OŠ Petra Preradovića pogledajte u našoj fotogaleriji.