Upravno vijeće Županijske lučke uprave Zadar raspisalo je javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Županijske lučke uprave Zadar na mandat od četiri godine. Na tom mjestu dva vrlo uspješna mandata odradio je Davor Škibola, koji nam je potvrdio da se kandidirao i za sljedeći.

U njegovim mandatima ŽLU Zadar duboko je zagrabila u europske fondove, a dva najveća projekta su su Luka Tkon vrijedna 32,6 milijuna kuna i luka Sali, vrijedna preko 90 milijuna kuna (12 milijuna eura), novu vizuru dobila je luka Jazine... 

Obnovljene su mnoge lučice, obalni zidovi a najavljuju se i novi projekti oko povećanja komunalnih vezova u Zadru, kada se za to stvore prostorno-planski uvjeti. Prije dolaska na mjesto ravnatelja, na kojemu je 2015. godine naslijedio Marinka Slavića, Škibola je bio načelnik Pomorske policije.

Rok za prijave je osam dana od objave u Narodnim novinama 1. rujna. Za sada nije poznato je li se uz Škibolu još netko javio. Zanimljivo je primijetiti kako se na prvi natječaj 2015. godine javilo čak 13 kandidata, a na sljedeći 2019. samo dvojica.

O novom ravnatelju odlučuje Upravno vijeće u sastavu Željko Šoša (predsjednik), Jure Brižić, Marin Milković i Grgica Šupraha. Njihov odabir na kraju mora potvrditi ministar mora Oleg Butković.