U Ulici Ante Starčevića u Benkovcu otvorila se rupa u zemlji koja je bila puna vode. Fotografija rupe objavljena je na Facebook stranici "Benkovac Vrijeme JE", a građani su kazali kako se iz nje širi jak smrad.

- Nimalo me ne iznenađuje to što se grad urušava. Postoji još jedna zgrada koja je pred urušavanjem i predstavlja opasnost za ljude. Grad je zapušten, ali zato imamo gradsku vlast koja plaća stol za vijećnicu 26.000 eura i dijeli gradska sredstva okolo "svojima". U Benkovcu se urušava sam grad, ali zato je gradonačelnik Bulić u par godina mandata obnovio sve ceste u svom selu te izgradio još nove. Možda da preselimo svi u njegovo selo, kad je tamo očito tako dobro krenulo?, kaže čitateljica za 24 sata.

Nije poznato zašto je došlo do otvaranja rupe koja je puna vode, a čitatelji kažu kako se iz rupe širi jaki smrad. Svoj osvrt dao je protukandidat sadašnjeg gradonačelnika na prošlim izborima Frane Tokić, a fotografijie su objavljene na stranici njegove političke inicijative "Benkovac Vrijeme JE".

- Ovaj problem će se riješiti odmah ujutro za stolom od 25.000 €, a sanacija ovih govana koštat će vjerojatno manje od 5.000.000 € kolilo košta cesta kroz Bulićev Korlat. Najbolje rješenje za ovu rupu je što prije izbetonirati kao šahtove oborinske odvodnje u Benkovačkom Selu - novo naselje Kukalj! Stanarima ulice A. Starčevića prijeti iseljavanje jer je upravo njihovim zgradama narušena statika kao i na Domu HV, upozorio je Tokić.

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić još uvijek nema objašnjenja za rupu.

- Upravo zovem službe da vidim što se događa. Ne mogu nagađati zbog čega je nastala rupa, pitali su i mene da li je moguće da je plin, ali koliko je meni poznato tamo nema plina. Nezahvalno je pretpostavljati - rekao je gradonačelnik, koji je komentirao i optužbe da je grad u derutnom stanju.

- To su gluposti i to nema nikakve veze. Ulicu bi trebalo rekonstruirati cijelu, ali zgrade su kvalitetno građene kad su građene, a obnovljene su prije oko 15 godina za vrijeme mog prethodnika, dio koji se urušio je ukrasno cvijeće i trava - komentirao je te dodao da su optužbe zlonamjerne gluposti.