Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim državljaninom Italije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Sumnjiči ga se da je 4. rujna 2023. godine u večernjim satima na području Dugog otoka došao do parkiranog automobila u vlasništvu 75-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg je neovlašteno koristio, a potom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj je zbog neprilagođene brzine vozila izgubio nadzor nad upravljačem te sletio izvan kolnika u nisko raslinje.

Na mjestu događaja prometne nesreće obavljen je očevid te je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom gdje je utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv 54-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa osumnjičenik je i prekršajno sankcioniran.