Stjepan Gverić dobio je novi mandat ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije! Gverić je 2015. na ovom mjestu naslijedio Nives Kozulić, odradio je dva mandata te je u ovom natječaju za protukandidatkinju imao urbanisticu zaposlenu u Zavodu Anu Đinđić. Gverić je kao profesor geografije ipak dobio prednost Upravnog vijeća kojemu predsjeda pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru Igor Miletić.

- Prijave na natječaj dostavili su Ana Đinđić i Stjepan Gverić. Obje prijave su podnijete u roku, obje su potpune i oba kandidata ispunjavaju uvjete javnog natječaja.

Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije župan je donio 17. kolovoza 2023. godine. Tim Prijedlogom rješenja župan je utvrdio da će po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijeti posebno rješenje o imenovanju Stjepana Gverića iz Bibinja ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije.

Dopisom od 17. kolovoza 2023. godine zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Suglasnost je dana dopisom od 29. kolovoza 2023. godine te se Stjepan Gverić imenuje ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, stoji u odluci koju potpisuje župan Božidar Longin.

Gverić je inače sin poznatog zadarskog umirovljenog dermatologa Mile Gverića i brat ravnatelja Državnog ahiva u Zadru Ante Gverića.