Iz  Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, muškarcem u dobi od 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ugrožavanje posebnih vrsta prometa" te nad muškarcem u dobi od 41 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sprječavanje dokazivanja" . Obojica su sa zadarskog područja.

Naime, 21-godišnjaka se sumnjiči da je 02. rujna 2023. godine oko 18 sati na moru na području Vira upravljao morskim skuterom, te je kao sudionik u pomorskom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa ugrozio promet i izazvao pomorsku nesreću u kojoj je teže tjelesne ozljede zadobila 47-godišnja državljanka Češke, dok ju je vukao na tzv. napuhancu.

Nadalje, u prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je 21-godišnjaka te još jednog muškarca u dobi od 25 godina naveo da, tijekom obavljanja službenih i dokaznih radnji ispred nadležnih tijela, lažno svjedoče kako je 25-godišnjak u kritično vrijeme upravljao morskim skuterom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa te se protiv 41-godišnjaka podnosi kaznena prijava godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja .

Ozlijeđenoj državljanki Češke pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede.

Policija će o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijestiti druge nadležne institucije u cilju poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.