Pune dvije godine traju pripremni radovi kojim će se u istim gabaritima na Poljani Požarišće podići nova građevina namijenjena za turističko-ugostiteljski smještaj.
- Radovi bi trebali početi 15. rujna kada završi zabrana izvođenja građevinskih radova na otvorenom. Do tada smijemo izvoditi radove na javnoj površini, kazao nam je Marko Popović, jedan od trojice investitora koji su od Grada Zadra prije tri godine kupili ruševni objekt ukupne površine 110 metara četvornih za 1,7 milijuna kuna.

Na tu je česticu upisana Albergo u vlasništvu Mite Mičića, dok je treći partner u tom poslu Toni Brok. Bez obzira što je to lokacija drugi red do mora, za njih je još uvijek vreća bez dna, puna iznenađenja. Od konzervatorsko-arheoloških uvjeta koji ne samo da su ih dodatno koštali već su im uzeli puno vremena planiranog da započnu s investicijom, do same infrastrukture na gradilištu.

Ona se upravo sada sređuje s obzirom da su kanalizacija i instalacije u katastrofalnom stanju. Poplave se događaju na gradilištu za svake jače kiše. Ovim zahvatom profitirat će i susjedi jer će se o trošku investitora sanirati ta infrastruktura. Za korištenje javne površine imaju suglasnost Grada Zadra kao i obvezu vraćanja u prvobitno stanje.

Kako bismo drugačije imali pristup vlastitom gradilištu na kojem su počeli radovi, napominje predstavnik investitora kao i namjeru uređenje javnog sadržaja, poput dječjeg igrališta.

- Pokušavamo sa susjedima naći zajednički jezik ali sve oko ovog zahvata nije u našim rukama, ističe Popović kao ni rokovi više puta probijani. Mušić gradnja je službeni izvođač radova koji napokon počinje i investitori kao i susjedi trebali bi dočekati nasipanje temelja za novu građevinu koja će svima njima podići standard kulture življenja.