Je li se gradonačelnik Branko Dukić koji se svakodnevno vozi službenim autom Grada Zadra ikada zapitao zbog čega je raskopan dio kolnika Puta Stanova više od tri mjeseca. 

Očito nije ni primijetio da nema više ni znaka upozorenja na radove koji ugrožavaju sigurnost prometa. Ima li gradonačelnik Zadra autoriteta zatražiti  uime interesa građana da se napokon završe radovi u Savarskoj ulici koja se spaja na Put Stanova?

 Stanari Savarske ulice žive cijelo ljeto uz gradilište. Direktor Odvodnje, Grgo Peronja prenio nam je informaciju kako se trebala asfaltirati prošli jedan ali prednost su dobile neke druge ulice, pa će to biti ovaj tjedan.

Ostavljeno smeće i građevinski otpad

Međutim, na gradilištu Savarske ulice, jutros petak ni traga završnim radovima.
Naprotiv, gradilište izgleda tako da bi stanari te ulice, vlasnici kuća trebali tužiti Grad Zadar i tražiti odštetu za život u prašini, blatu i rupama. Poznati servis Sapun na dva mjeseca je zatvorio radnju. Rekli su da će 1. rujna, rekao nam je jutros vlasnik.

I tako građani u ovom gradu slučaju obećanja, najave, prazne priče. Tek kada izađu pred gradsku upravu, onda im gradonačelnik zaprijeti kako će ih informirati o svim radovima, upućuje na strpljenje.

Savarska pretvorena u seosku ulicu

U Savarskoj, međutim, nitko nije znao za to da će radovi početi a kamoli da znaju kad će završiti. I nisu zato krivi Crnogorci koji su podizvođači fantomskog Ludwiga Pfeiffera koji je probio sve rokove aglomeracije u Zadru.

Horizontalna signalizacija na izlazu iz Savarske ne postoji a kamoli da je obojana kao što se to radi ovih dana po Stanovima