Iz Hrvatskih cesta izmještanje trafostanice uz Ulicu Nikole Šubića Zrinskog nazivaju problematikom. 

Kako i neće kad se ona rješava već pet godina, a završetak tog projekta obećava se svake godine. Pa tako i ovog proljeća kada je rečeno da je građevinska dozvola na vidiku ali nije. Kao da se radi o svemirskoj stanici tako se za TS 10(20)0,4 kV Zrinski godinama radi papirologija a dozvola još se rađa.

Prema našim saznanjima, u tijeku je upravni postupak za ishođenje građevinske dozvole u kojem Hrvatske ceste d.o.o. sudjeluju isključivo kao javnopravno tijelo.

U proljeće ove godine objavili smo kako je početkom ožujka podnesen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. HEP i Hrvatske ceste moraju potpisati ugovor kojim će se HC platiti, a HEP izvršiti te radove procijenjene na oko 100 tisuća eura. No uzimajući u obzir sporu proceduru, kao i činjenicu da HEP trenutno nema ugovorenog izvođača za takve radove na zadarskom području, teško da će zahvat krenuti prije ljeta. Jednom kada započnu, a to će biti najvjerojatnije na jesen, radovi će trajati oko mjesec dana, tada smo prenijeli optimizam iz zadarske poslovne jedinice Hrvatskih cesta.

Ta državna tvrtka još je u ilegalnom odnosu prema toj državnoj cesti za koju nije izvršen tehnički pregled jer nije dovršen nogostup. Onaj dovršeni, da bi se ugurale četiri trake, kao što je poznato, ispod je pravilnikom propisane širine od 1,50 metara, koja se tvrde stručnjaci nikada nije mijenjala. Time Hrvatske ceste nisu došli ni do uporabne dozvole nad četverotračnom cestom koja nosi ime povijesnog junaka Nikole Šubića Zrinskog da bi je legalizirali.