Još uvijek nema naznake kakve će biti sudbina Doma županije nakon što županijski uredi zajedno sa županom presele u zgrade koje će se obnoviti u krugu bivše vojarne Stjepana Radića. O sudbini zgrade na posljednjoj sjednici Županijske skupštine raspitivala se vijećnica SDP-a Vedrana Mišković, ali konkretan odgovor nije dobila ni usmeno niti pisanim putem.

- Vijest da će Dom biti dodijeljen Crkvi, koja je u veljači prošle godine procurila ili puštena kao probni balon u javnosti je izazvala snažnu i gotovo nepodijeljenu negativnu reakciju. U veljači ove godine, mediji su objavili vijest da zgrada neće biti dodijeljena Nadbiskupiji, no sad već duže vrijeme vlada nekakav status quo, bez novih informacija o tome što će se sa Domom događati. Zanima me, je li se zaista odustalo od predaje Doma Nadbiskupiji ili se razgovori o tome odvijaju daleko od ušiju i očiju javnosti?

Naravno da nam je poznato da je županija samo korisnik zgrade čiji je vlasnik RH. No, pretpostavljam da o tome ipak imate malo više informacija od nas običnih smrtnika, naročito imajući na umu da je županija bila itekako zaineresirana za zgradu Doma županije i još 2011. godine naručila projekt njene opsežne rekonstrukcije koje je tada trebao koštati preko dva milijuna kuna. Župane, znate li je li konačna odluka donesena?, pitala je župana Longina.

- Kako ste i sami naveli, nismo vlasnici ove zgrade, već smo samo korisnici. Nismo odgovorni za njezino eventualno buduće vlasništvo niti možemo razgovarati o njezinoj budućoj namjeni, odgovorio je Longin, dajući još jednom do znanja da Županija sa zgradom nakon odlaska više neće imati veze.