Iz PU zadarske objavili su slučajeve u kojima je  policija ovaj vikend spriječila neodgovorne vozače, uglavnom pijane za volanom, da ne izazovu  gore posljedica. 

Jučer je tog bilo najviše, sudeći prema policijskom biltenu.

Oko 01.35 sati u Ulici Deana Nikpalja u Zadru policija je uočila automobil zadarskih registarskih oznaka koji je prethodno u ulici Vlatka Mačeka bezrazložno dodavao gas na automobilu.

Nakon što je policijska patrola  zaustavili automobil utvrdili su kako s njim upravlja 39-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg.

Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je odbio, a kod njega je pronađeno oko 1,05 grama marihuane. Droga mu je oduzeta te je vozač smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 39-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Jučer u 20.10 sati na DC-306 u Zatonu policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. Provedenom kontrolom, policija je utvrdili kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg.

Muškarac je isključen iz prometa i uhićen, te je u zakonskom roku prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također na početku jučerašnjeg dana, oko 01.35 sati u Viru, upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka 40-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, kada se kolnikom ceste kretao unatrag bez da se uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Međutim, udario je u parkirani automobil njemačkih registarskih oznaka.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar kod 40-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 2,39 promila, te je smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Jučer oko 08.20 sati u Zadru u Ulici Matije Gupca policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

Bravo!