Za obnovu krovišta dvorane u Mocirama stigle su dvije ponude - Home Tradinga LSD iz Zagreba i Krekić Avangarda iz Bibinja. Za razliku od većine natječaja posljednjih mjeseci u kojima su redovito davali najnižu ponudu, ovog puta Krekić Avangrad dao je skuplju ponudu od 158.593 eura, dok su Zagrepčani licitirali sa 153.444,80 eura.

Problem krova dvorane u Mocirama eskalirao je prošle godine, kada je zbog prodora kiše obustavljeno treniranje i odigravanje utakmica. Puknuća su privremeno sanirana, a sada bi se zahvatom na krovu problem riješio na duže vrijeme. Direktor Zadarskog sporta Željko Žilavec kaže da to neće utjecati na treniranje i odigravanje utakmica.

- Zamjena glavnog krova neće ometati korisnike na bilo koji način. Što se tiče krova koji vodi preko svlačionica, u jednom dijelu bliže dvorištu mijenjat će se panel ploče, pa će možda s te strane biti otežan pristup svlačionici, ali moći će se koristiti drugi ulaz. Ne očekujemo da će biti problema s korištenjem dvorane i kontinuitetom treninga, kaže Žilavec.

Kada povjerenstvo odabere najbolju ponudu, koja ne ovisi samo o financijskom uvjetu, nego i jamstvu, uvest će se u posao te će sve trebati završiti za mjesec dana.