Nakon što je završen prvi dio arheoloških istraživanja dijela gradske tržnice još 2019. godine, u očekivanju novog natječaja unutar ograđenog dijela raste korov ispod prozora Gradske vijećnice.

Iz Odjela za graditeljstvo i prostornog uređenja iz godine u godinu planiraju "arheološko istraživanje na gradskoj tržnici zona B2, procijene 2.1 milijun kuna bez PDV-a (u svibanjskom proračunu ti su iznosi pretvoreni u eure)

Taj posao su im pripremili 2018. godine u D&Z, istina s troškovnikom koji je bio na 4 milijuna kuna. Prvi dio arheoloških istraživanja obavljen je  prije roka 2019. godine. Istraživanje je provela zajednica GeoArheo iz Zagreba i Delmata Galio. Oni su za 670 tisuća kuna manje obračunali obavljen posao u odnosu na ugovor s Gradom za njihovu  ponudu od 1,75 milijuna kuna bez PDV-a.

Arheološko istraživanje uvršteno je i u posljednj plan gradnje komunalne infrastrukture uz predloženi proračun 2023. godine. Očito je iz tog plana kako iz Grada Zadra ni ove godine nisu namjeravali to ostvariti. Pitali smo kad će, ali su se oglušili na konkretan upit.

Što bi bilo da smo pitali zbog čega se još uvijek, unatoč provedenom arhitektonskom natječaju prije šest godina, javnost ne zna što će biti na prostoru, namijenjenom za tzv. seljačku tržnicu.

Pročelnik Darko Kasap izjavio je kako „dobili suglasnost da se može izgraditi zgrada sa sljemenom visine u razini nekadašnjeg kina Pobjeda,". Pohvalno za konzervatore koji su nadišli svoje visine u zaštiti baštine i dali zeleno svijetlo za gradnju nove građevine. Kao što je izjavio ovo ljeto autor pobjedničkog rada, zagrebački arhitekt Hrvoje Njirić za uređenje gradske tržnice, to nema veze s njegovim prijedlogom za uređenje obuhvata gradske tržnice uz ostatke crkve. Sv Šime.

Pročelnik Kasap govorio je i o mogućnosti da se ti radovi izloži na ogradi pa da građani daju svoj doprinos u izboru najboljeg rješenja s obzirom da je natječaj bio anketnog tipa u obuhvatu tog zapuštenog dijela pijace.

Taj prostor očito da čeka investitora, a dok ga dočeka možda bi se tu mogla napraviti ljetna pozornica koja bi imala produžetak na postojećoj pijaci kao što je to nekad bilo po zamisli arhitekta Ivana Oštrića.

Dio zadarske javnosti još uvijek pamti Kasapovu najavu iz 2016. godine kako bi zadarska tržnica treba biti napravljena sa širokom ponudom sadržaja po uzoru na tržnice u Barceloni i Madridu. Kada tamo, zadarska tržnica trune dok korov raste.