Iz SDP-a su poslali nepotpisano priopćenje na reakciju koju su dobili nakon što su prozivali za netočne podatka izesene u materijalima za županijsku skupštinu kojeg prenosimo u cijelosti:

Iznimno mi je zadovoljstvo da se Marina Dujmović Vuković referirala na greške iz izvješća o provedbi Plana razvoja. Očekivali smo da će javnosti dobiti odgovore, no nažalost ništa od toga.

Pa pozivam ravnateljicu Zadra Nove da ponovno pogleda izvješće koje je predala vijećnicima. Tablica o broju liječnika na 10.000 stanovnika i omjeru doktora medicine i zdravstvenih djelatnika je u potpunosti pogrešno prikazana. Misli li Marina Dujmović Vuković da bi takvo izvješće s tako prikazanim podacima bilo prihvaćeno u bilo kojem ozbiljnom poduzeću?

Osim što je ta tablica prikazana u najmanju ruku aljkavo, ravnateljica u svom reagiranju uopće ne objašnjava izvore tih podataka kao što nije objašnjeno kako je moguće da im je isti broj operativnih snaga civilne zaštite i broj zdravstvenih djelatnika na 10.000 stanovnika.

Nadalje, ravnateljica je točno navela da je više pružatelja usluge vodoopskrbe na području naše županije no pregledom njihovih izvješća niti jedan od pružatelja usluga nije smanjio broj priključaka pritom imamo pad broja stanovništva. Unatoč tome, ravnateljica nije našla za potrebno objasniti kako je moguće da na veći broj priključaka, a manji broj stanovnika opada udio stanovnika priključenih na vodoopskrbu. Niti slova o metodologiji, niti uzrocima tako različitih rezultata koji su naočigled nelogični.

Sjetimo se da su i u samom Planu razvoja svojedobno "zaboravili" da su podaci nekih od tablica Državnog zavoda za statistiku prikazani u tisućama. U Planu se također na par mjesta ponavlja potpuno identična rečenica.

Možda je vrijeme da se ravnateljica potrudi uspostaviti normalan rad agencije kojoj je na čelu s mnogo zaposlenih kako bi napokon mogli sastaviti ispravne dokumente umjesto da piše demantije koji to nisu.