Svečanim euharistijskim slavljem proslavljen je blagdan sv. Mihovila u župnoj crkvi u Vukšiću.

Svečanu misu predvodio je fra Kristian Radas, župni vikar Gračaca, Ričica, sv. Roka i Lovinca, u zajedništvu s domaćim župnikom fra Božom Mandarićem, brojnim župljanima i hodočasnicima iz okolnih mjesta. Pjevanje je predvodio mješoviti crkveni zbor s poznatim pučkim tradicionalnim pjevanjem „vukšićke mise". 

Srpski teroristi su 27. rujna 1991., dva dana prije blagdana sv. Mihovila, okupirali Vukšić, zapalili župnu crkvu sv. Mihovila i minirali dvije mjesne crkve sv. Kate. Tijekom okupacije mučki su ubili devet nevinih civila, mahom starije dobi. Žrtve nisu imale moć obraniti se, a htjele su samo ostati na svom mjestu, u svojoj domovini, na svom kućnom pragu. Crkva sv. Mihovila obnovljena je 1996., a 2008. godine dobila je nova zvona. Prošle su 32 godine, od dana kada su se Vukšićani nakon godina progonstva vratili u svoje pusto i razrušeno selo. 

Uz župnu crkvu sv. Mihovila, pored katoličkog groblja, nalazi se groblje mještana Provića i Vukšića pravoslavne vjeroispovijesti. Zvona crkve sv. Mihovila zvonila su i na pravoslavnim sprovodima, ali srpski zlikovci nisu imali milosti, kada su spalili crkvu sv. Mihovila i odnijeli zvona, koja do danas nisu pronađena. Ruka pravde do danas nije sustigla i kaznila zločince, a mještani iskreno vjeruju jedino u Božju pravdu. 

Fra Božo Mandarić zahvalio je fra Kristianu Radasu na predivnoj propovijedi, kao i svim nazočnim vjernicima koji su uveličali proslavu svetkovine sv. Mihovila. Nakon mise vjernici su položili cvijeće i upalili svijeće na grobovima svojih pokojnika. Vukšićani su kao pravi domaćini, zajedno sa svojim gostima uz bogat obiteljski blagdanski stol, potom nastavili slavlje.