Danas, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, slavi se 24. Dan Parka prirode Vransko jezero. Povodom toga, ovog će se vikenda, u subotu 7. listopada, organizirati besplatna plovidba brodom i stručno vođenje u Ornitološkom rezervatu u 2 termina: 15:30 h i 17:00 h.

U oba termina isplovljava brod i počinje stručno vođenje na drvenoj stazi pa možete koristiti cijeli program ili se odlučiti za jednu od aktivnosti.

Na besplatnoj plovidbi električnim brodom Danguba i vođenju u Ornitološkom rezervatu možete sudjelovati uz kupnju osnovne ulaznice i prethodnu najavu. Na info centru Crkvine će se odvijati stručno vođenje po drvenoj poučnoj stazi, dok plovidba električnim brodom Danguba započinje u lučici Crkvine.

Osnovnu ulaznicu u Park možete kupiti na tri lokacije u Parku: na info centru Crkvine, Kamenjak ili Prosika te ista vrijedi jedan dan za cijeli Park.

Za besplatni program koji će se odvijati u navedenom periodu potrebna je prijava budući da je broj sudionika ograničen. Pri prijavi potrebno je navesti termin i aktivnost koju želite koristiti.

Prijave možete izvršiti najkasnije do petka, 6. listopada do 12:00 h na sljedeće brojeve telefona i e-mail: [email protected], URED Biograd na Moru: 023/383 181 i INFO CENTAR CRKVINE: 097/717 26 89.