Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša izvijestio je kakao danas neće nazočiti u Gradskoj vijećnici na sastanku na kojemu bi se, između ostalog, trebalo govoriti o preoblikovanju HNK Zadar.

- Poštovani, obraćam Vam se povodom sastanka kojeg danas u 15 h organizira izvršna vlast i to tjedan dana prije sjednice, koja je za nas jedino mjesto za razgovore i debatu. Na tom sastanku, kao i na onima prije, a ni poslije nećemo sudjelovati, iako su vladajući napokon udovoljili jednom od naših uvjeta, a to je upravo onaj o prisustvu medija.

Zadnji sastanak, koji je održan o ovim temama bio je tajan, a ni mi ni novinari nismo bili pozvani na njega. Tada se odlučivalo o rušenju narodnih amandmana, očuvanju provizija i nakaradnog sustava. SDP i tobože nezavisni Enio tada su stali uz bok najkriminalnijeg ogranka HDZ-a u državi i spriječili podizanje standarda svim građanima Zadra. Kao kompenzaciju za izdaju birača zadovoljili su se sitnim, ideološkim interesima i mrvicama sa stola.

Svaka demokracija prepoznaje većinu i manjinu. Tamo gdje ti osnovni postulati demokracije ne postoje, dolazi do izbora. Tako je to u normalnim sredinama što smo se mogli uvjeriti u mnogo slučajeva pa i u našoj županiji. Samo se u Zadru, ako netko još misli da ne postoji većina, izglasavaju točke i prolaze proračuni predlagatelja, a da navodno nema jasno definirane većine.

Gospodo vijećnici, s HDZ-om se ne održavaju sastanci osim ako nemate osobnih interesa. Zašto s nama ne održavate sastanke već s onima protiv kojih nam je navodno svima pisan program. Jeste li svjesni da sa svojim činom rušite legitimitet predsjednika vijeća Marka Vučetića, koji je izglasan našim rukama? Točke koje promovirate su trivijalnog karaktera dok se o pravim temama i gradskim krucijalnim pitanjima izjašnjavate zajedno s onima koji ih i generiraju. Mora nam se priznati da smo stvarno specifična sredina.

O otpadu i HNK-u smo se već više puta izjasnili i ponudili rješenja koja nisu primijenjena jer bi vladajući s time priznali svoju nesposobnost. Zadnja točka sastanka tiče se sitnih interesa i mrvica sa stola o kojima smo već pričali, a čija je jedina svrha opravdati ruke za milijune, koji se iz proračuna isplaćuju u crne fondove te sulude i nefunkcionalne projekte. SDP-ov jedan, ideološki bojan amandman samo, kako bi se u Zagrebu mogli pohvaliti da je nakon „crvene" Rijeke, pocrvenio i Zadar, prihvaćajući njihov kurikulum za građanski odgoj, koji je ispunjen neprirodnim mainstream glupostima, kojima truju djecu i javni prostor. 

Ovi tobože nezavisni i imaju par svojih „naslikanih" amandmana, dok su ostali postali njihovi na prijedlog HDZ-a. Jedan od tih je Univerzalna sportska škola, koja nema veze s dječjim doplatkom i 100 kn subvencije gradskim sportskim klubovima, što su tobože nezavisni navodno tražili svojim amandmanom. Univerzalna sportska škola je projekt Hrvatskog olimpijskog odbora o čijoj se primjeni priča već godinama. Kao i "Kapetanski" na koje su prebacili istrošene i stare ploče s „Partizana". Žalosno je što ih ovako ponižavaju.

Građani Grada Zadra moraju shvatiti da u Zadru postoje samo dvije političke stranke; Akcija mladih i HDZ sa svim svojim satelitima, tobože nezavisnima, a sad i prvi put javno sa SDP-om. To je zadarska, vječna bitka dobra i zla, napretka i podizanja standarda ili rasprodaje do potpunog uništenja, poručuje Rubeša.