Najveći njemački i europski autoklub s više od 18 milijuna članova ADAC i ove je godine rangirao najbolje europske i hrvatske kampove, a na listi 25 najboljih nalazi se i nekoliko zadarskih.

Najbolje mjesto očekivano drži Turisthotelov Zaton, koji je s lanjskog 2. mjesta ove godine pao na 3.

- Sa svojom privatnom plažom i prekrasnim bazenom, Zaton Holiday Resort na hrvatskoj obali Jadrana pravi je obiteljski raj za ljubitelje vode. Kamp u sjevernoj Dalmaciji jedno je od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koje ima pješčanu plažu. Zbog toga je kamp idealan za turiste koji žele provesti opuštajući odmor na plaži u Dalmaciji. Mnoštvo slobodnih aktivnosti i sportova u ponudi također čini ovo mjesto popularnim izborom za aktivne turiste i one koji traže opuštanje s osjećajem društvenosti, piše ADAC.

Uz mnoge pohvale bilo je i onih koji su kritizirali zadržavanje putovnica na recepciji, visoke cijene držanja kućnih ljubimaca, pa i korištenja plažnih rekvizita ili aquaparka, s cijenom od 19 eura za pola sata.

Prvo mjesto zadržao je Camping park Umag, a veliki skok ostvario Camping Kovačine na otoku Cresu, koji je lani u rangiranju bio 12., a sada je preskočio Zaton.

U prvih 25 kampova su i Falkensteinerov Premium kamp u Zadru, koji je na 16. mjestu po ocjeni ADAC-a, te Ugljan Resort na 18.