Jubilarni 25. Biograd Boat Show sitra otvara svoja vrata u Ilirijinoj marini Kornati u Biogradu na Moru i oborit će sve rekorde s više izlagača, plovila i premijera nego ikad!

Dodano je više od 50 novih plovila u moru i više od 30 na kopnu, čime se ukupan broj povećao na oko 400 plovila do 24 metra uz nastup preko 400 izlagača te predstavljanje više od 40 premijera plovila.

Dodana je 5. hala E u sjevernoj marini, kao i plutajući izložbeni štandovi na pontonskom mostu koji povezuju marinu Kornati sjever s marinom Kornati zapad.
Od novosti istaknimo kako će hrvatski poduzetnik Pero Pavić premijerno predstaviti svoju Aquitaliu 78, 24-metarsku jahtu koja je nedavno imala svjetski debi na Cannes Yachting Festivalu, a koja je osvojila World Yacht Trophy u kategoriji "Revelation of the Year".

Josip i Monika Šincek razvili su međunarodno nagrađivanu tehnologiju koja plastiku koja se ne može reciklirati pretvara u građevinske materijale za inovativne proizvode poput njihovih plutajućih pontona. Tehnologija IZOXECO osvojila je 12 međunarodnih nagrada za inovaciju uključujući najveći sajam inovacije iENA u Nürnbergu gdje su osvojili nagradu Leonardo de Vinci za inovacije koja se dodjeljuje svakih 12 godina, a prva je u kategoriji zaštite okoliša!

Monika Šincek će predstaviti IZOXECO tehnologiju u hali C, u petak 27. listopada od 17:00 sati, tijekom EmergenSea konferencije - Održiva plovidba, počni na svom brodu - s fokusom na razumijevanju izvora i razina onečišćenja mora te radnji potrebnih za održiva rješenja.