Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković doveo je u Zadar prošlog petka sedmero ministara da bi podijelio ugovore na sjednici Otočnog vijeća na kojoj je zaključeno kako je njegova Vlada donijela preporod hrvatskim otocima.

Ta se sjednica trebala održati, što je logično na otoku Visu, ali nije slučajno izabrana Zadar kao alternativa. Trebalo je dati podršku zadarskom HDZ-u kojeg je potresla afera s gradonačelnikom i direktorom TZ Grada. Naravno da Plenković o tome nije ni riječi rekao. On je o trošku Vlade RH kao i obično održao  stranački sastanak.

Fotografije govore, više od riječi koje su ostale unutar zidina Medulićeve. Zadarski HDZ se pobrinuo za domaćinsku atmosferi i za radost svojoj tajnici Branki kojoj je, kako su napisali, Plenković darovao buket za odlazak u mirovinu.

Padale se tu i fotografije starih stranačkih prijatelja s novim HDZ-ovim damama. Da program boravka u Zadru dobije malo kulturnog prije HDZ-ove adrese u Medulićevoj, Plankovićeva svita brzinski je obišla izložbu Jedan svijet u Providurovoj palači. 

U ulozi v.d. ravnateljice Narodnog muzeja dočekala ih je među ostalima Vesna Sabolić.

Kada su odlazili sa Sveučilišta, uz osiguranje policije, predsjedniku Vlade nije bilo ni na kraj pameti da će policijski USKOK danas na Sveučilište doći službeno kako bi pregledala dokumentaciju u uskočkom predmetu koji još nema kodni naziv osim Josipa Rimac.

U istrazi je privedena bivša rektorica Dijana Vican koja je proteklih godina imala veliku zaštitu Andreja Plenkovića.

Šefu HDZ-a u Zadru gdje ta stranka vlada 33 godine, zaredale su se afere sa županom Božidarom Longinom, gradonačelnikom Brankom Dukićem i sada je na udaru Dijana Vican. I to za svega mjesec dana i nešto. Ona je kao rektorica čekala Plenkovića da on otvori Studentski dom i menzu za koje je natječaj, predmet istrage zbog sumnje u koruptivne radnje.