U SC Višnjiku počinje novi investicijski ciklus s kojim su se gradske vlasti pohvalile ovo ljeto.

Iako je gradnja na olimpijskog bazena za 10-ak milijuna na otvorenom najavljena za zalog novog mandata HDZ-ovog Branka Dukića u proljeće 2021. godine, on će vjerojatno otvaranjem plivališnog kompleksa završiti svoje „gradonačelnikovanje". Sad je to već cijena od 50 milijuna kuna, uz manji bazen sa skakaonicom, tribinom i servisnim sadržajima.

Za olimpijski bazen postoji pravomoćna građevinska dozvola, a vrlo brzo će SC Višnjik, prema riječima direktora Denisa Karlovića, dobiti dozvolu i za ugradnju bazenske školjke. Ona je otkupljena za pet milijuna kuna od Grada Splita koji ju je koristio za organizaciju EP u vaterpolu. Postojeće dimenzije 33x25x5 metara, smanjit će se na bazen za skokove u vodu 25x20x6 metara. On će imati skakaonicu dva, tri, pet i 10 metara kao bazen na Kolovarama u kojem se, međutim, ne mogu održavati natjecanja.

Odakle novac, to je pitanje na koje je konkretan odgovor promjenjivih izvora financiranja. Dogovara se, naravno, proračunski novac, povlačenje iz ITU mehanizma preko kojeg je odobreno 43 milijuna eura za šire zadarsko područje te kredit za tu veliku investiciju. U promotivnom tekstu iz srpnja, objavljeno je kako će financijeri biti Ministarstvo sporta i turizma, Vlada RH i Grad Zadar.

SC Višnjik planira gradnju polivalentne dvorane za rukomet i nogomet. S postojećim projektom prijavit će se preko Grada Zadra na natječaj za sufinanciranje sportske infrastrukture Ministarstva sporta. Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini otvoren je do 8. prosinca 2023.