NOVO

Ubrzo nakon objave vijesti o tome da je božićna jelka misteriozno nestala s Trga dobili smo informaciju i snimku o razlozima odvoza - slomljena je prilikom pokušaja podizanja. Nije ni čudo. Prvi put da se postavljala noću.

Prema neslužbenim informacijama, radnici nisu odvezali jedan od zaštitnih konopa, a je li jelka pukla zbog nestručnog rukovanja ili greške radnika ne možemo presuditi. U svakom slučaju, jelke nema i trebat će u Gorski kotar po novu.

RANIJE

Pravi misterij i neuobičajena situacija dogodila se večeras na Narodnom trgu - u poslijepodnevnim satima dovezen je bor, odnosno jela/smreka, koja se tradicionalno postavlja pred zgradom gradske uprave. Nakon nekog vremena kamion se s ukrcanim stablom okrenuo i odveo ga kroz gradska vrata.

Što se dogodilo - je li jelka bila u nezadovoljavajućem stablu ili se službe nisu koordinirale, pa se nije mogla podignuti i učvrstiti, nismo uspjeli doznati niti od koncesionara ukrašavanja grada niti u komunalnim službama.

Za rasplet situacije valjat će poslušati narodnu: jutro je pametnije od večeri. Valjda će Zadar na Dan grada osvanuti s učvršćenim, makar i neokićenim borom.