- Nismo krivi - kazali su Božidar Kalmeta, Zdravko Livaković, Milivoj Mikulić, Stjepko Boban, Damir Kezele i Sandro Vukelić, kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo ponovljeno suđenje za aferu HAC Remorker. Riječ je o aferi koja je krak afere Fimi medija koja se bavi izvlačenjem novca iz HAC-a, kako tvrdi USKOK, preko tvrtke Remorker, javlja Večernji list.

Ponovljeno suđenje počelo je nakon što je Vrhovni sud u rujnu prošle godine ukinuo nepravomoćnu oslobađajuću presudu Kalmeti, koji je bio optužen da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Bivši HDZ-ov ministar sada je u mirovini koja mu, kako je kazao, iznosi 1300 eura. Od imovine ima stan, zemljište od 6500 metara četvornih zemljišta u Zadru, vespu, gumenu brodicu i Fiat Uno. Prema optužnici, USKOK tvrdi da se okoristio s 2,6 milijuna kuna i 133.333 eura te da je Ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za 612.000 kuna, koliko je Ministarstvo platilo Fimi mediji za film "Prometna renesansa Hrvatske".