Točno će proći tri godine od odluke Gradskog vijeća koje je odobrilo pete izmjene Prostornog plana uređenja Grada Zadra do završetka javnog uvida.

Iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje konačno su obavili da je prijedlog tog, uz proračun najvažnijeg dokumenta pusti u javnost.

Bit će to od 28. studenog do 28. prosinca. Plana će biti izložen u prizemlju Gradske vijećnice od 9 do 14 sati. Javna rasprava je zakazana 13. prosinca u 11 sati u Velikoj vijećnici, kada se očekuje veliki odaziv zainteresiranih građana koji mogu primjedbe i prijedloge davati do 5. siječnja, navodi se u objavi koju potpisuje pročelnik Darko Kasap.

Izrađivači i naručitelji izmjena Plana, Zavod za prostorno uređenje i Grad Zadar, prihvaćat će ili odbaciti te primjedbe kao neutemeljene.

Glavni razlozi izmjena PP Grada Zadar su uvjeti za hotele u suživotu sa stanogradnjom te povećanje obaveze zelenog na građevinskim parcelama. A što još donosi taj Plan koji se predugo radio i na kojem su se usklađivali interesi raznoraznih investitora, vidjet će se idućeg tjedna. Prostorni plan u konačnici usvajaju gradski vijećnici. Do tada je na snazi PP uređenja Grada Zadra iz 2019. godine.

Od iduće godine stupa na snagu izrada nove generacije planova koju, kako doznajemo, ne razumiju previše oni koji bi na njima trebali raditi.