PULA - U sklopu svjetske turneje koja je počela 2009. njemački zbor Gregorian pod vodstvom Franka Petersona održat će 5. kolovoza koncert u pulskoj Areni.
Kako je na konferenciji za novinare u Puli najavio producent Tomislav Kašljević iz tvrtke Harlem, Gregorian će predstaviti aktualni album Masters of Chant vo. VII, na kojem se nalaze obrade hitova grupa Guns 'n' Roses, U2, ABBA, Depeche Modea i Led Zeppelina te Kate Bush.

 

Kako se tom prigodom čulo, inspirirani gregorijanskim pjevanjem, članovi Gregoriana izvode obrade pjesama popa i rocka, a osam vrhunskih pjevača i Amelia Brightman, odjeveni u odore monaha, stižu u Hrvatsku s pratećim sastavom. Kako je rečeno, zbor obilježava impresivan glazbeno-scenski nastup kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište. Prije nastupa u Puli Gregorian će nastupiti u Dubrovniku 1. i u Zadru 3. kolovoza.

Danas je najavljen i koncert Paca de Lucie, koji će se održati 23. kolovoza, također u Areni. Paco de Lucia posljednji je put u Areni nastupio prije četiri godine. Taj prostor zaslužuje još jedan takav spektakl, zaključio je Kašljević, piše Hina.