ZADAR - Za originalni nastup ABBE na londonskom Wembleyu 1979. godine ostalo je nebrojeno neispunjenih želja za ulaznicom. Također, milijuni obožavatelja diljem svijeta pogledali su isječke iz showa na DVD-u ili na televiziji.

Kako je to izgledalo, prvi u Hrvatskoj imati će priliku pogledati Zadrani, i to ovog četvrtka, kada u dvorani Krešimira Ćosića gostuje Abbagain, skupina specijalizirana za izvedbu legendarnog Wembleyog koncerta švedskog glazbenog fenomena - grupe ABBA.

Abbagain u Zadar pristiže s 200 četvornih metara pozornice, 30 tona materijala, 3 kamiona i 2 autobusa. Koncert će se odvijati na pozornici s 13 umjetnika u 150-minutnom vatrometu i zajedno s bendom i solistima. Dva velika projekcijska platna na obje strane pozornice pružati će najbolji pogled sve do posljednjih redova, a događaj će zaokružiti autentična rasvjeta i tipični zvuk 70-tih godina.

Iz organizacije poručuju kako je skupina tijekom više od godinu dana vrlo intenzivnog istraživačkog rada obuhvatila svaki najmanji detalj: od instrumenata preko sound-mixa, od bijelog poda pozornice preko čuvenog 'ABBA' ispisa na žaruljama pa sve do prerađenih aranžmana pjesama ovih četvoro Šveđana.

Karte od 140 do 200 kuna mogu se kupiti u sustavu Eventima.