Autobusi puni navijača iz Like, Sukošana i Cesarice, brodice sa tkonskim navijačima,"pješadija" navijača iz Vira - svakojakim se načinima i prijevoznim sredstvima stizalo sinoć na posljednje regionalno četvrtfinale Jadranskih igara u Viru.
Regija 2 obilovala je mnogim kvalifikacijskim susretima, od Karlobaga do Tribunja i Murtera, a oni najbolji od najboljih okupili su se sinoć na virskoj rivi kako bi pokušali izboriti prolaz u televizijske završnice Jadranskih igara koje će gledatelji putem malih ekrana moći pratiti svake nedjelje, počevši od 12. Kolovoza, na prvom programu HTV-a, odmah iza večernjeg Dnevnika.

Debeljak iz Debeljaka, Štala iz Tkona, Tribunj iz Tribunja, Otočac iz Otočca, Cesarica iz Karlobaga, Paške podlanice iz Paga, Lako ćemo iz Sukošana te Ubotnica iz Vira - osam pobjedničkih ekipa borilo se za pobjedničku titulu kroz pet tradicionalnih morsko - kopnenih igara, uz gromoglasnu podršku neumornih navijačkih grla.

-Paške podlanice ovo su ljeto „nabaždarene" na pobjedu! Sanitetsko vozilo itekako bi nam dobro došlo jer ih na Pagu manjka, a pobjedu ćemo proslaviti tako da ćemo proglasiti neradni dan na cijelom otoku, ushićeno nam je rekao Bisero Radan, kapetan Paških podlanica, ekipe koja je sinoć osvojila prvo mjesto na Viru.

Osim Paških podlanica, prolaz u polufinale Jadranskih igara u Novom Vinodolskom 26. Kolovoza izborila je i drugoplasirana ekipa Tribunj iz Tribunja, dok su simpatični mladići i djevojke iz ekipe Lako ćemo (Sukošan) osvojenim trećem mjestom osigurali nastup na prvoj televizijskoj emisiji 12. kolovoza u Rogoznici.

-Ime naše ekipe dovoljno govori samo za sebe . Mi smo sa našim ležernim, „lako ćemo" stavom i nastupom osigurali nastup u tv showu, a to nam je bila i velika želja od samog početka natjecanja. Ako postoji netko u Hrvatskoj tko ne zna za Sukošan, upoznat će ga sad, kroz Jadranske igre, našalio se Andrija Smolić, kapetan sukošanske ekipe.
-Ma samo treba dati srce u igru i biti okružen ljudima koje voliš i koji se međusobno vole. To jedinstvo i timski duh dovelo je našu ekipu do prolaska u polufinale, a u Novi Vinodolski stižemo sa cijelim konvojem navijača, otkrio je kapetan ekipe Tribunja, Blagodar Perkov.

Večerašnjim je četvrtfinalom na Viru završen posljednji regionalni susret sviju ekipa, a ono što nas očekuje uistinu je prava poslastica za sve ukuse - prva live tv emisija iz Rogoznice, u nedjelju 12. kolovoza. Upravo će Rogoznica biti posljednja šansa ekipama od Istre do Dubrovnika da izbore nastup u zavrpnim polufinalnim emisijama. Vidimo se i gledajmo na Jadranskim!

VIR, ČETVRTFINALE REGIJE 2, JADRANSKE IGRE, KONAČNI POREDAK:
1. PAŠKE PODLANICE, PAG, 59 BODOVA
2. TRIBUNJ, TRIBUNJ, 52 BODA
3. LAKO ĆEMO, SUKOŠAN, 44 BODA
4. OTOČAC, OTOČAC, 41 BOD
5. ŠTALA, TKON, 30 BODOVA
6. DEBELJAK, DEBELJAK, 21 BOD
7. CESARICA, KARLOBAG, 20 BODOVA
8. UBOTNICA, VIR, 2 BODA