Turistička zajednica priređuje koncert Matije Dedića i grupe Black Coffee u Muzeju antičkog stakla 30. travnja s početkom u 21 sat. Ulaz na taj koncert, koji se priređuje na Međunarodni dan jazza, je slobodan.

Prvi put u organizaciju se uključuje i grad Zadar. Međunarodnim danom jazza predsjedaju i vode Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a i legendarni jazz pijanist i skladatelj Herbie Hancock.

Matija Dedić je jazz institucija i to u Hrvatskoj znaju čak i oni koji ne slušaju jazz glazbu. On je glazbenik zanimljive povijesti, njegov glazbenički duh zadire u niz različitih jazz projekata, suradnji s najraznovrsnijim tipovima muzičara kako na svojim albumima, tako i na javnim nastupima. U širokom spektru suradnika bilo domaćih ili inozemnih, riječ je uvijek o glazbenicima koji su znali prepoznati Dedićev pijanistički talent i pružiti mu sjajnu potporu , ali i ostaviti prostora za sebe. Nema mjesta pogreškama, nesporazumima ili nedorečenostima. A dokaz kako uvijek iznova ima što za reći je i novi solo CD "Ligherian Rapsody" (Workin Label).

Black Coffee je poznati splitsko-zadarski jazz sastav koji pod vodstvom Renata Švornića djeluje od 1993. Nastupali su na mnogobrojnim jazz i etno festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Na albumima su im gostovali poznati hrvatski umjetnici kao što su Boško Petrović, Matija Dedić, Gibonni, Zdenka Kovačiček i drugi. Dobili su višestruke nagrade "Porin" za kompoziciju "Night & Day"u suradnji s Oliverom Dragojevićem u kategoriji za najbolju jazz izvedbu te za album "Krijanca" iz 2003. godine. Poznati su po velikoj koncertnoj aktivnosti, kao i suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe (Gabi Novak, Arsen Dedić, Tedi Spalato, Divas, Meri Cetinić, Bruno Kovačić, TBF itd.)