Malo ljubavi, malo svađe, malo tuge, malo sreće - život jednog para pretočen u nešto manje od 4 minute - tako bi se mogao opisati novi spot Hladnog piva.

Nakon singlova "Vjeruj u mene" i "Firma" koji su predstavljeni po izlasku albuma „Dani zatvorenih vrata", te nakon fanovske pjesme i videospota "Mojoj majici", došao je red na jednu polaganu, umirujuću, ljubavnu pjesmu Hladnog piva - „Lijepa riječ".

Sama atmosfera pjesme pretočila se odlično u atmosferu spota, za što je zaslužna mlada i talentirana ekipa koja polako ali sigurno osvaja svijet hrvatske kinematografije - redateljica, Sonja Tarokić, te glumci Tihana Lazović i Igor Kovač.


View on YouTube

Tihana je sa samo 24 godine postigla ono čemu većina glumica teži u svojoj karijeri a prošla godina donijela joj je niz priznanja. Osim što je film „Zvizdan" Dalibora Matanića, gdje Tihana nosi glavnu ulogu, osvojio nagradu žirija na festivalu u Cannesu, Tihana je za ulogu u navedenom filmu osvojila Zlatnu Arenu Pula Film Festivala za glavnu žensku ulogu a nedugo nakon toga i nagradu kao najbolja glumica na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Nedavno je uvrštena među deset najboljih mladih europskih glumaca u sklopu programa European Shooting Stars 2016., koji svake godine u vrijeme Berlinalea predstavlja nove glumačke nade europske kinematografije, a francuski Le Passeur Critique uvrstio je Tihanu na svoj tradicionalni popis najboljih glumica u 2015. na kojem su se našle i Emma Stone, Charlize Theron, Jennifer Lawrence...

Igor Kovač također je jedan od hrvatskih glumaca koji u posljednjih nekoliko godina izaziva poprilično pozornosti svojim glumačkim ostvarenjima. Nakon uloga u filmu "Ćaća" "Ćaća" Dalibora Matanića, "Kotlovina" Tomislava Radića te seriji "Nedjeljom ujutro, subotom navečer" Predraga Ličine, svoj talent potvrdio je ulaskom u ansambl HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, i ulogom u filmu „Kosac" Zvonimira Jurića za koju je dobio Zlatnu Arenu za sporednu ulogu.

Do sada, u više od 25 godina postojanja Hladnog piva, igrom slučaja, redateljsku palicu njihovih video spotova držali su muškarci, no ovaj put štafetu je hrabro preuzela Sonja Tarokić, mlada i perspektivna redateljica poznata po kratkometražnim filmovima „Kurvo!", „Ja sam svoje posložila", „Pametnice" te posljednjim „Tlo pod nogama". Sonji Tarokić bilo je ovo prvo iskustvo snimanja glazbenog video spota.

Pjesmom i spotom „Lijepa riječ" Hladno pivo ulazi u 2016. godinu i najavljuju užurbani radni tempo koji ih čeka. Slijede najava novih datuma i koncerata po Hrvatskoj, nastavak turneje, priznanja i dodjele nagrada, puno lijepih trenutaka i još dobre glazbe.