Ivan Županović ove će godine na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku zapjevati na objema večerima te predstaviti dvije svoje nove pjesme.

Prva od njih zove se "Ti" i obrada je velikog talijanskog hita iz 70-ih.

- Pjesma "Ti" je obrada velikog talijanskog hita "Ti amo" iz davne 1977 godine koju u originalu izvodi Umberto Tozzi. Ta pjesma mi je oduvijek draga i često ju izvodim i na svojim nastupima. Stoga sam sa svojim timom koji radi na mom albumu i uz blagoslov moje izdavačke kuće Scardona i gospodina Branka Paića, odlučio napraviti upravo ovaj cover i probati udahnuti nov život u pjesmu na svoj način i u svom stilu. Mislim da je pjesma jako dobro ispala i nadam se da će se publici svidjeti i da će je pjevati s guštom kao što je i ja s posebnim guštom pjevam, kazao je Ivan koji će "Ti" zapjevati na prvoj večeri festivala na kojem se, kaže, osjeća "kao kod kuće".

- Autor izvrsnog teksta je Ines Prajo, a za odličan aranžman je zaslužan Ivo Popeskić koji me već čita u dušu i zna kako me "kupiti". On je zaslužan za kompletnu produkciju i mastering pjesme. Ne želim nikoga izdvajati, ali moram reći da su prateći vokali Jadranka i Fudo odlično odradili svoj posao i podigli pjesmu na jednu novu razinu, dodao je Županović.

Druga pjesma koju je pripremio za Večeri dalmatinske šansone zove se "Poljubi me pred ljudima" autorskog dvojca Duška Rapoteca Ute i Roberta Pilepića koju će publika također uskoro moći čuti.

- Želim najljepše zahvaliti i gospodi Branku Viljcu i Dušanu Šarcu što mi već godinama ukazuju povjerenje i primaju me na Večeri dalmatinske šansone. Siguran sam da ću kao i do sad ispuniti njihova očekivanja i opravdati ukazano povjerenje. I na kraju, hvala mojoj izdavačkoj kući Scardona i Branku Paiću na velikoj podršci i slobodi kod odabira pjesama, zaključio je Županović.