U subotu, 4. kolovoza, na zadarskoj rivi održat će se 12. dm millennium jump na kojem se i ove godine očekuje tri tisuće skakača. 

Ovo je prvi millenium jump koji je zakazan za kolovoz umjesto tradicionalne posljednje subote u srpnju. Razlog - preklapanje s Noći punog miseca koja se zbog ovisnosti o mjesečevim mijenama mora održati ovaj vikend. Posebnost ovogodišnjeg "Jumpa" je i četvrti, "Vatreni skok". Nakon skoka na glavu, dvostrukog domino skoka i skoka s loptom, skakat će se u navijačkim majicama, a sudionici će tijelima ispisati poruku "Croatia loves you" koja će biti duga 200 metara.

- U jeku nogometne euforije prirodno nam je došlo da priredimo Vatreni skok u "kockastim" dresovima s crvenim loptama. Ovim putem pozivamo sve sudionike da ponesu svoj crveno-bijeli dres jer u trenutku narudžbe plavih majica, još u ožujku, nitko nije mogao predvidjeti ovakav nogometni rezultat. Bit će to atraktivan domino skok, a prizor će biti sniman iz helikoptera, poručio je Neven Stojaković, predsjednik društva Propela, na današnjem predstavljanju programa u prostorijama Udruženja obrtnika Zadar. 

I ove godine manifestacija ima humanitarni karakter - 50 % iznosa od akreditacija donirat će se Školi plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju DV Latica. Zahvaljujući millenium jumpu kroz ovu je školu u proteklih 12 godina proplivalo 235 djece. Tu je i humanitarni dm Bio ručak koji će se prodavati po simboličnoj cijeni od svega 5 kuna. 

Osim zabavnog i humanitarnog, zadarska Grand Prix manifestacija ima i zdravstveni karakter. Mladen Masar iz Organizacijskog odbora istaknuo je suradnju s projektom MELAdetect u sklopu koje će sudionici dobiti opsežan promotivni materijal sa savjetima za zaštitu kože od sunce i prevenciju melanoma.

- Prošle godine od 796 ljudi koji su se podvrgnuli testiranju, 42 ih upućeno na daljnje liječenje, istaknula je Hana Matić, područna menadžerica dm-a za Dalmaciju, uz poseban poziv mlađim sudionicima koji se rjeđe odazivaju besplatnim pregledima. Matić je u ime dm-a istaknula zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj zabavnoj, humanitarnoj i zdravstvenoj priči. Jump je dm-u prioritet u marketinškoj potpori, najveća manifestacija koju podržavamo, naglasila je područna menadžerica. 

Stojaković je istaknuo i turistički aspekt manifestacije:

- Možda mi Zadrani više ne osjećamo isti zanos kao prije 12 godina, ali zato je turistima ovo nešto nenormalno i posebno. Svake godine privlačimo ih sve više.

Prijave za 12. dm millennium jump počinju u ponedjeljak, 30. srpnja, od 19 do 23 sata na Narodnom trgu ispred Gradske lože i na Kalelargi ispred dm-a. Cijena akreditacije ostaje ista te iznosi 30 kuna. Program počinje u subotu, 4. kolovoza, od 12:30 sati, a voditeljsku palicu preuzet će Davor Dretar Drele i Frano Ridjan. Neće izostati ni glazbeni program na mulu uz Jakša sax i Boris Time el. Violina. Bit će to pravi party na moru i kopnu, najavili su organizatori.