Ivan Županović, Zadranin široj javnosti poznat iz showa "The Voice", nastavlja nizati odlične singlove. Tako se na ovogodišnjem festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku predstavio s novom pjesmom "Idem dalje, nosim bol".

- Pjesmu "Idem dalje, nosim bol" sam dobio na slušanje sada već davne 2005. godine i od tada mi je bila u ladici. Odmah me kod nje, kao i u svim pjesmama do sad, privukao jako zreo i "ozbiljan" tekst koji priča o ljubavnom brodolomu gledanu kroz oči razočaranog muškarca. Nema čovjeka koji u životu nije doživio neki oblik ljubavnog brodoloma pa tako i ja. Međutim, vjerovao sam da tada, kao 25-godišnjak nisam ipak dovoljno zreo za takvu, tematski tešku i vokalno izrazito zahtjevnu pjesmu. A sada s gotovo 38 godina na leđima i s pokojim ljubavnim brodolomom više u životu, osjetio sam da sam dovoljno zreo kao osoba i kao pjevač, i da svojom interpretacijom mogu na pravi način ovu tešku priču interpretirati na svoj način. I mislim da sam u tome uspio, kaže Ive.

U "italo-pop" aranžmanu Aljoše Draganića-Vrančića, pjesma čiji autor glazbe je Zvonimir Divić a autor teksta Mario Vujević, oduševila je prisutne.


View on YouTube

Poznati glazbenik osvrnuo se i na samu Večer dalmatinske šansone:

- Jako sam sretan što sam pjesmu prvi put uživo predstavio i izveo na, meni definitivno najdražem festivalu, Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. I ovim putem, po tko zna koji put, želim zahvaliti gospodi Branku Viljcu i Dušanu Šarcu koji mi već godinama ukazuju ogromno povjerenje.

Poznati glazbenik iza sebe ima dojmljive pjesme poput "Ti", "Oprosti mi" i "Samo kapi". Iako za njegov glas kažu da jako sliči Oliverovom što je kompliment sam po sebi, on ima neku svoju specifičnu notu i drži se svog prepoznatljivog stila.

Županović je na prvoj festivalskoj večeri pjevao "Lijepa bez duše" preminulog velikana Olivera Dragojevića.

- Daleko od toga da smo Oliver i ja bili najbolji prijatelji, ali me jako uvažavao i "vjerovao mi" kao pjevaču. I zato je moj nastup s njegovom pjesmom "Lijepa bez duše", za mene, bio emotivno izrazito težak i intenzivan. Oči su mi se zacaklile u jednom momentu jer su me emocije potpuno preplavile. Stroga ali pravedna šibenska publika je to opet prepoznala i velika joj hvala na tome. Obožavam šibensku publiku koja nema kompromisa i ne "puši" lažnjake i neiskrenost. I zato, u Šibenik ću se vraćati sve dok dišem i dok mogu pivati.

- I za kraj, što se tiče pjesme "Idem dalje, nosim bol", želja mi je da zaživi i ostane u srcima publike jer je to moja možda i najiskrenija izvedba do sad i pjesma mi je, iz samo meni poznatih razloga, jako prirasla srcu, iskren je bio Ivan Županović.