Na Svjetskom kulinarskom kupu, najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko 40 godina, prvi je od hrvatskih kuhara nastupio Zadranin Klaudio Mrkić u individualnoj kategoriji "Kulinarska umjetnost". U svom prvom nastupu mladi kuhar Falkensteiner Hotela Adriana Borik oduševio je žiri te za svije radove nagrađen brončanom medaljom!

U Luksemburgu se u različitim kategorijama natječea preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta, a uz Mrkića Zadar ima još tri predstavnika. Među šestoricom članova nacionalnog tima su Tomislav Karamarko (Falkensteiner Hotel & Spa Iadera) i Josip Vrsaljko (Zadar Travel, Terra Travel), a kao individualni natjecatelj još ćer nastupiti  Marko Martinac (Restaurant 4 Kantuna).

Svjetski kulinarski kup jedna je od najboljih platformi za predstavljanje kuhara i slastičara te njihovih vještina i znanja, a kroz te dane imaju priliku upoznati se s posljednjim novitetima u gastro industriji i najnovijim kuharskim i slastičarskim tehnikama.