ZADAR - Triatlon klub TNT Zadar treći je put prvi dan nove godine obilježio prvim kupanjem u moru s Morskih orgulja.

Broj odvažnih kupača ove je godine bio najveći a među njih 20-ak svoj prvi skok u 2019. pokazala je i jedna cura. Zadarskoj morskoj atrakciji pogodovao je i sunčan zimski dan koji je izmamio jako puno šetača na rivu kao što ih je bilo i na svim otvorenim terasama na sunčanoj strani Grada.
Iako je i ove godine glavna zvijezda i animator bio Tomislav Travica, on se pokazao i kao odgovorni triatlonac pa je za sve njih doveo i medicinsku sestru Veronu. I ona je s njima pristala na novogodišnje kupanje koje za napuhanu lutku i nije bilo baš ugodno. Zato su joj omogućili sunčanje na travnjaku uz rivu, dok su ostali sudionici Novogodišnjeg skoka zagrijavali se na druge načine.

U moru i zraku bilo je negdje između 12 i 13 stupnjeva, procijenio je Travica. Nakon što su se obukli, cirkulacija je proradila, a jedino su mu, kaže, malo noge ostale hladne. I tome će biti lijeka, kada po preporuci sestre Verone obuje suknene čarape. 

U more se skakalo dva puta, u njemu se provelo pet minuta. U svakom slučaju treće novogodišnje kupanje nije bilo najhladnije za one koji su u tome stekli već naviku.

Članovima TNT Zadar prvi put su se pridružili i oni koji nisu iz tog kluba.