Društvenim mrežama jučer su se proširile snimke čovjeka koji Kalelargom vodi dvije ovce. Objava je izazvala mnoštvo komentara na popularnoj stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca", a bolji poznavatelji prilika kaže da se radi o vlasniku ovaca iz Debeljaka koji se od svojih dvoje ljubimaca ne odvaja nikada, pa tako niti na kavi na gradskoj špici.

Radio Zadar javlja kako se janjci zovu Leo i Teo, stari su mjesec i pol dana, a vlasnik Nenad Strenja prošetao ih je jer su bili dobri.

Foto: Radio Zadar

- Ovo je njihov prvi đir Kalelargom, ali ne i druženje s djecom. Vjerujem da nikome neće smetati, ako mogu psi šetati zašto ne bi mogli janjci, upitao se Strenja, otkrivši i tužnu priču o tome kako im je majka umrla pri okotu te ih je on podigao na dudu. U Debeljaku ih svi znaju, a nakon ovih snimki i cijela Hrvatska. Nakon đira Zadrom vratili su se u svoje stado od 11 ovaca u Debeljaku.

Neki su pomislili kako je ipak riječ o predizbornom inženjeringu, te se zapravo radi o glasačima koji će uskoro vjerojatno ponovno na izbore za Mjesni odbor Poluotok.


View on YouTube

Videoprilog o šetnji janjaca donio je i Večernji list na ovom linku.