Zadarska grupa Kriptidi objavila je svoj prvi album. Kako su izvijestili na svojoj Facebook stramoco, album nema naziva, samo devet pjesama odabranih za ovu cjelinu koje "govore, vrište, lupaju i krešte svaka za sebe, svaka sa svojom porukom". Pjesme su snimane u kinu Callegro u Zadru, basist Robert Sasquatch zaslužan je za produkcijska seciranja, a fotografije i dizajn omota djelo sum kažu, još jednog kriptida - Mongolskog crva smrti.

- Strast za glasnom muzikom rezultirala je izdavanjem našeg prvijenca za diskografsku kuću "Slušaj najglasnije" legendarnog Zdenka Franjića, nije moglo biti drugačije. Kriptidi se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali ili potpomogli ovom ostvarenju, posebno Tini, Mari i Dijani koje su svojim pratećim vokalima obogatile našu veselu horror pričicu "Kulenova seka".

Album možete do mile volje besplatno preslušavati i downloadati, donacije poželjne, ali ne i obavezne. Koncertna promocija započinje u subotu 26. siječnja u Nigdjezemskoj u Zadru, a vikend iza kreće karavana za Zagreb i Maribor.