U petak u hrvatskoj metropoli svoj Glazbeni studio LIBRETO sjajno su predstavili članice i članovi popularnog Dječjeg zbora Libretići, i to Najmlađa, Srednja i Starija skupina.

U Zagreb su se uputili kako bi u studiju Croatia filma, za program Dječje televizije i Top liste Dječje televizije u 2019. godini, snimili videospot za svoju autorsku skladbu JEDNO LJETO ZA NAS (Begović, Habuš/Begović, Habuš/Babić/Grancarić) koja je premijerno širokoj publici predstavljena na festivalu Mali Split na Prokurativama i već tada pobrala brojne simpatije i iskrene komplimente struke i publike.

Dječjem zboru Libretići je ovo bio već osmi snimljeni spot za istoimenu Dječu televiziju s kojom njeguju odličnu suradnju, a svake se godine ponose time što čitava zemlja može kontinuirano u programu slušati i gledati njihove autorske glazbene uratke.

Svakako da im prijaju i titule poput HITA LJETA, NAJ HITA te NAJ NAJ HITA koje su već osvojili, a prošle je godine njihova pjesma pod nazivom MOJ TATA VOLI ROCK AND ROLL osvojila visoko 4. mjesto u ukupnom plasmanu te 2., ako se uzmu u obzir samo zborovi, u konkurenciji glazbenika iz čitave zemlje.

"U Zagrebu nam je bilo čarobno! Veselo, razdragano, dinamično... Djeca su svoj zadatak obavila odlično i više smo nego zadovoljni njihovim trudom, radom, angažmanom i ljubavlju prema svemu ovome što zajedno stvaramo. Ovoga je puta baš svako dijete iz Zbora dobilo "priliku" gledati u "svoju kameru" jer smo snimali dvoje po dvoje, s dvije kamere, tako da su zaista dobili šansu da se iskažu, pjevanjem, plesnim pokretima i glumačkom ekspresijom.
Jedva čekamo vidjeti finalni proizvod koji će, s obzirom na ekipu koja tamo radi, sigurno biti prekrasan, i obavezno nas svi pratite i podržite u programu Dječje televizije!Pjesma JEDNO LJETO ZA NAS govori upravo o djeci iz našeg predivnog Zadra, djeci s mora kojima su ljeto, more i sunce gotovo kao upisani u njihov DNK :). Uvijek ga jedva i s nestrpljenjem iščekuju, obožavaju sve morske radosti: kupanje, ronjenje, skakanje u more, igranje s prijateljima, sunčanja, šetnje... I voljeli bi da tome nikada ne dođe kraj a kada već i dođe - da se vrati što prije. Tako je i s ljetom u u našim srcima - to je ono divno stanje kada je u nama sve sjajno, blistavo, toplo i milodarno, kada se osjećamo najljepše i sve to što nosimo u sebi želimo obilato podijeliti s drugima. Mi upravo tako i odgajamo sve svoje članove koje i zovemo - svojom drugom djecom."

A što LIBRETO očekuje u narednim mjesecima rada?

"U najkraćim mogućim crtama - snimanje novih pjesama, ovoga puta ne samo kao Dječji zbor Libretići. Naime, Stariju smo skupinu preimenovali u Vokalnu skupinu LIBRETO, a nju čine naše tinejdžerice. Mnogo je novih projekata pred nama, stoga je naša prva naredna stanica - glazbeni studio i snimanje novih materijala, što nas izuzetno raduje", zaključuju uvijek veseli i ponosni umjetnički voditelji, Dinko i Ivana.