Započela je pretprodaja ulaznica za premijerno izdanje Fortica festivala 2019.

Festivalski dan na utvrdi planiran je za 29. lipnja, a službeni after na brodu Festini, 30. lipnja. U slučaju lošeg vremena glavni izvođači i većina ostalih rezervirani su za 5. srpnja. Kao dodatni festivalski dan planiran je 30. lipnja za koji se ulaznica ne naplaćuje.

Fortica, po kojoj je festival dobio ime, utvrda je iz 17. stoljeća koje se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini paškog mosta. Podjednako je udaljena iz pravca gradova Paga i Zadra čija udaljenost iznosi oko 20 km.
Također, organiziran je brod „Festini line" koji će posjetitelje sa rive u Pagu dovesti uz nastup DJ-va dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača benda „Niplepeople".

Isplovljavanje broda sa rive u Pagu je predviđeno u 19 sati, dolazak na utvrdu se očekuje oko 21 sat, a odlazak je predviđen u 6 sati sljedećeg dana kada počinje službeni after party festivala.
Glavni cilj Fortica team-a je predstavljanje domaćih glazbenika i producenata, svog osoblja koji sudjeluju u organizaciji te svih ljubitelja plesne elektroničke glazbe na jedinstvenim povijesnim lokacijama otoka Paga.

Fortica festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga. Medijski pokrovitelji su Radio 057 Zadar i Radio Pag.

Prvog dana održavanja festivala očekujte sljedeće izvođače: Lukeni, Tomislav Rupić, Groove Masters, Jakov Tabula, Nipplepeople, Yakka, William Collins, Milea i Andrologic. Na brodu „Festini line" u zagrijavanju do utvrde od izvođača očekuju vas Mario Dragija, Mate Kokić, Butters, Toni Koštijal i Lovre Milin.

Na terasi Vortexa, drugi (dodatni) dan festivala na terasi kluba nastupit će Dario Sec i William Collins, a u klubu Mariano Mateljan, Josip Petrov i Josip Milković.

Festivalska ulaznica u redovnoj je prodaji od 1. lipnja, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Adriaticket.hr, te u poslovnicama turističke agencije „Sunturist" iz Novalje. Također postoji i paket ulaznica koja vrijedi za program na utvrdi te transfer brodom i službeni after prodavati će se u Pagu na rivi ispred broda „Festini", preko Adriaticket.hr te u turističkoj agenciji Sunturist.

Cijena festivalske ulaznice u pretprodaja iznosi 100,00 kuna, a do dana festivala 150,00 kn. Cijena paketa (festival + brod) u pretprodaja iznosi 200,00 kuna, a do dana festivala 250,00 kuna.

Broj ulaznica festivala ograničen je kapacitetom prostora na utvrdi koji prima, po procjeni, do 800 posjetitelja i broda sa kapacitetom od 250 posjetitelja.