Prva od tri večeri ovogodišnje Noći punog miseca počela je uz tradicionalni šušur, obilaske stolova, glazbu i folklorne nastupe. Nakon manjih lutanja prošlih godina, ove se godine Noć vratila svojim korijenima, odnosno promociji tradicije, povijesti, kulture, običaja i gastronomije zadarskih otoka, priobalja i zaleđa, ali i drugih primorskih sredina koje se uklapaju u ovu matricu.

Održano je obećanje kako ove godine neće biti ćevapa, pizza i drugih "draži" modernog društva. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva nudila su tradicionalne proizvode, pa se tako umjesto mortadele u sendvičima mogao naći domaći pršut i to po cijeni od svega 20 kuna. " Čudo neviđeno" bili su cijeli sirevi po 50 kuna, zadarske domaćice spremile su fritule a one iz nešto daljih krajeva poljički soparnik. Ljetnu večer moglo se začiniti i ponudom domaćeg voća. Odudarala je tek ponuda pića, budući da su se umjesto vina i loze nudili Mojito, Cuba libre...

Voditeljica Ivana Zrilić u 21.30 sati najavila je glavni događaj večeri - nastup Folklorne grupe "Mladi Hrvati" koja je osnovana 1978. godine u Hrvatskom katoličkom centru Sv. Nikola Tavelić u Melbourneu u Australiji. Više od 40 godina, Mladi Hrvati pronose svoju veliku ljubav prema hrvatskoj pjesmi, plesu i narodnim nošnjama diljem australsko-hrvatske zajednice. Nastup je održan u okviru projekta "Lijepa li si zemljo moja", kojeg provodi Kulturno-umjetničko društvo Zadarski tanac, s ciljem povezivanja i suradnje domovinske i iseljene Hrvatske pjesmom i plesom. Nastupilo je 80 članova KUD-a od pet do 65 godina godina starosti.

Noć punog miseca nastavlja se večeras uz Večer tune, sajam domaćih proizvoda i rukotvorina t3e koncert trija Fešta. Veliko finale je u subotu, uz ribarsku večer i nastupe klapa Donat, Diadora i Intrade.