Jučer je na zadarskom Forumu održan nastup najboljeg europskog tribute benda koji već 30 godina živi Queen i izvodi njihove pjesme na nevjerojatno izvoran način. Radi se o Queen Real Tribute kojeg čine Ivan Ristanović (vokal), Nenad Bojković (gitara), Ivan Đefi (bass gitara) i Radoš Ćapin (bubnjevi). Samo u Brazilu odsvirali su više od 70 koncerata u čak četiri briljantne turneje, a u Zadru su nastupali u pratnji simfonijskog orkestra i zbora predvođenih dirigentom s više od 50 glazbenika na pozornici.

Započeli su s pjesmom "One Vison", a nastavili s Queen hitovima kao što su "Flash", "I Want It All", "Its A Kind Of Magic", "Under Pressure", "Another One Bites a Dust", "We Are The Champions""Hammer To Fall" i "We Will Rock You" i mnogim drugima!

U jednom trenutku na pozornicu je došla zadarska sopranistica Nela Šarić i u duetu s Ivanom Ristanovićem otpjevala "Barcelonu", utjelovivši glas Moserrat Caballe. Na koncertu je bio i Freddiejev asistent Peter Freestone, kao i mladi češki glazbenik Milan Šatník koji su u Cedulinovoj palači u petak održali predavanje.

Atmosferu sa zadarskog Forumu zabilježio je naš Krešimir Sorić u velikoj fotogaleriji.